söndag 13 maj 2012

Tyskland, Hannover del I


Hejsan Hoppsan! Jag hoppas att ni alla har haft det bra! :)


Jag kommer med lite nya uppdateringar om Tyskland, för jag vet att ni säkert undrar hur det har gått och hur det var?:) Men jag måste nog dela upp det i flera delar för jag orkar inte skriva allt nu för jag är svintrött efter att ha åkt 77,7 mil ;) och sen tror jag att ni skulle bli uttråkade av allt för mycket tjat! ;)

Tyvärr så fanns det inte internet på hotellet, eller jo det fanns, men det var svindyrt! Så det var inte ens att fundera på. Men det är tyvärr sånt man får räkna med :/ vi hade tur förra året i Hannover för då hade vi gratis internet, men vi bodde inte på samma hotell i år. Men i år bodde vi mycket närmre skjutbanan vilket i sig var bra! :)

Jag har inte berättat det men jag var lite osäker på om jag ens skulle åka eller inte detta året. Det är ju i slutet av vårterminen nu i skolan, så berget av läxor, inlämningar och framförallt prov är flera meter högt! Och jag har ju tagit körkort nyligen så jag har mycket att ta igen efter den mest intensiva körkortsveckan! 

Så faktum är att min träning och min form är väldigt instabil just nu. Och jag kände att ”varför ska jag åka på en stor tävling när jag inte ens har kunnat träna?”. Men min tränare m.fl. övertalade mig, han tyckte jag skulle åka för skojs skull och för att få ett litet miljöombyte, och jag kan säga att det hade han verkligen rätt i! Det var jättebra att jag åkte! Många stenar har lättat ifrån mina axlar och det är mycket lättare att andas! I och med att jag kommit iväg lite ifrån skolan och man blir mycket mer taggad till att skjuta när man åker iväg på såna här internationella tävlingar. Det är ju därför jag skjuter! För att jag vill åka på sånt här! Det var verkligen helt rätt val att åka!

Vi var många som åkte ifrån Sverige! Jätteroligt :D Kanske ca 30 stycken :D  Och det var bara 12 från skolan med tränarna. Så det är en stor ökning från förra året vilket verkligen är roligt! Själva tävlinger har vuxit i sig med! I år fanns det deltagare från allt mellan USA till Nya Zeeland! Skithäftigt :D! Det är så roligt att kunna få åka på sånt här, och man blir helt sjukt taggad av det med! :)

För er som inte vet så heter tävlingen International Shooting Competition of Hannover och går som sagt i Hannover varje år vid den här tidpunkten. :) Det är en öppen tävlingar för alla att komma och är till och med en uttagningsgrundande tävling inför OS för vissa! Så den är rätt stor :) Nytt för i år var att även handikapps skyttarna var med och tävlade! :D Kul! Tävlingen håller på i ca en vecka med olika grenar, bla. luft och krut i både pistol och gevär. Vi från skolan tar den här tävlingen som en kul grej och ett tillfälle att få erfarenhet! Så vi försöker åka till Hannover varje år och tävla :). 

Dag 1:

Vi åkte på tisdagen kl. 8:00 ifrån Sävsjö och hela dagen bestod av bilåkande för vi var inte framma förrän kl. 20:00 i Hannover! Detta berodde mest på en sjukligt lång bilkö på autobahn. Detta roade vi oss med genom att vinka, le och göra förbipasserande extra glada! Mycket uppskattat kan jag säga efter några timmar lång bilkö! Rekommenderas absolut för er att testa hemma! :)

Men så efter timmar av bilåkande så var vi framme i Hannover. Där checkade vi in oss på hotellet som bara låg med ca 10 min gångavstånd ifrån skjutbanan med en underbart fin promenadväg dit :). Efter det skulle vi även lämna alla skyttegrejorna på skjutbanan (man kan ju inte ha gevär och ammunition hur som helst på hotellet). ;) Sen stoppade vi i oss lite efterlängtad mat på vår favorit restaurang från förra året: Tinas Grill! :D Och tillslut efter det fick vi vår sömn :)! Alla förväntansfulla och glada över att vara i Hannover och inför morgondagen!

Nej, vet ni vad: nu orkar jag inte skriva mer, jag somnar snart! Men del II kommer imorgon med mer innehåll av själva tävlingsveckan + bilder :D Så här får ni ett litet smakprov av det i bilder ;): Sov så gott alla! :)

1 kommentar: