lördag 9 januari 2016

Swedish Cup 2016

Då så! Äntligen har jag haft lite tid att sitta ner och skriva ihop lite om årets Swedish Cup!

Tyvärr har jag blivit sämre på bildtagandet, ägnar nuförtiden mer tid åt skyttet ;) Hoppas det inte gör något ;) Haha! Ni får nöja er med en liten text...

Sammanfattningsvis...
var det väldigt blandad kompott under årets upplaga av Swedish Cup, men på det hela taget är jag nöjd. Det var mitt bästa genomförda och resultatmässiga Swedish Cup under alla mina år, jag har tagit många steg och förbättrat min kunskapsbank.

Det börjar ju kanske bli lite uttjatat, men Swedish Cup för mig är lite "Hat-Kärlek". Jag har under flera år haft mycket oflyt under just dessa tävlingsdagar, vilket gett näring åt en del hjärnspöken, som ni då förstår inte har varit särskilt positivt för min prestation.

Men det har hänt mycket under det gånga året, jag är inte samma person som jag var för ett år sedan. Och jag har skaffat mig otroligt mycket mer erfarenhet och kunskap under denna otroliga resa som 2015 varit, men även 2014. Så det var ändå med en härlig, gó kittlande känsla i magen som jag ställde mig på banan på morgonen den första tävlingsdagen.

Tävlingsdag 1
Självklart är det inte lätt att prestera med pressen från vad en hemmabana medför, publik, höga resultat och en kvotplats i ryggen. Men framförallt inte från en själv. Men jag har som sagt lärt mig mycket, erfarenhet och kunskap är grunden och tryggheten. Jag blir ibland förvånad över mig själv hur långt jag faktiskt kommit på bara ett år, att jag samlat på mig fler nycklar och kan hantera situationer bättre. Och allt det där är faktiskt inte dålig press, det beror på hur man ser det, det är även till din fördel. "It's all about the mind!" ;)

Så dag 1 slutade resultatet på 416,4p! Vilket faktiskt är lite roligt, för det är exakt samma poäng som jag sköt när jag tog det svenska dam rekordet för första gången.
Med 416,4p blev jag 3:a in i final då det var riktigt höga poänger detta år! Fantastiskt roligt! Det krävdes runt 414p varje dag vilket är mycket starka poäng och faktiskt nästintill EM resultat. Efter en mycket rolig final fick jag tyvärr kliva av banan lite för tidigt och hamnade efter särskjutning på 5:e plats.

Tävlingsdag 2 hoppar vi snabbt förbi
Andra dagen ska vi nog däremot inte prata så mycket om. Det var verkligen inte min dag. Det var mycket som inte stämde för mig, då flera saker samtidigt inte var på sin plats och redan i förberedelserna var det knas. Så det var en mycket jobbig match med mycket strul där jag inte lyckades jobba igenom det och hitta en lösning. Ibland vill man så gärna hitta problemet att man blir blind för lösningen. Det visade att jag visst kommit långt under detta året, men det fortfarande är en bit kvar. Vilket faktiskt gör mig ännu mer taggad än någonsin. För det är i motgångarna som man lär sig som mest. 406,8 poäng blev det och en väldigt sur 34:e plats... Men man måste också våga förlora för att våga vinna.

Sista tävlingsdagen
Sista dagen var jag lite smått tagen efter dag 2, vilket inte är så konstigt. Jag var därför inte lika offensiv som jag borde och alla tior satt därför inte heller där de borde. Men det var ändå ett bra resultat, tyvärr räckte det inte ända in i final eftersom det var så fina poänger detta år :D Utan det blev en 12:e plats. 413,3 p hade jag och det krävdes 414,1 till final.

Alla älskar vi rekord!
Det glädjer mig väldigt mycket att Swedish Cup nu fått sådan bra status och att många duktiga skyttar nu söker sig till Sävsjö för att vara med och tävla. Det ger väldigt bra förutsättningar både för mig och andra skyttar inför större tävlingar som stundas. Det ger bra puls-och nervträning som är så viktig. Det var faktiskt så höga poänger att det sattes en del rekord under tävlingsdagarna! Nej, inte av mig ;) Har ni inte fått nog utav det än ;) Haha skojar bara! Men jag vill passa på att gratta bl.a. Oscar Nilsson och Josefin Thörnkvist som båda tog svenskt finalrekord, Leevi Siren och Juho Kurki som också tog finalrekord, dock finska finalrekord! Och sist men inte minst, Apurvi Chandela som sköt inofficiellt final-världsrekord!! 0,2p över det gällande världsrekordet!!


Nu så ska jag ladda batterierna lite och sen köra igång hårdträningen igen inför den kommande säsongen!


Här kan ni läsa och lyssna på lite mer om Swedish Cup 2016 :)

http://www.smalandsdagblad.se/article/det-paverkar-hela-kommunen/
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=91&artikel=6338909
http://www.smalandsdagblad.se/article/tv-rekordmanga-nationer-tavlar-i-cup/#video-0
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar