onsdag 29 februari 2012

Dubbeltest i Kinna

I helgen var det inte bara bågskyttetävling utan även luftgevärstävlingar.
Denna gången var det dags för dubbeltest i Kinna/Skene. Det var i där jag vann JSM för 2 år sedan :). Och jag bokstavligt talat ÄLSKAR den lokalen! Den är helt underbar att skjuta i tycker jag!
Ljuset - Perfekt!
Luften/värmen - Inte för varmt, inte för kallt. Perfekt!
Ljud - Dämpat. Perfekt!
Färg - Grönt och harmoniskt, Perfekt!
Storlek - Inte för stor, inte för liten. Perfekt!

Lite resultat då.

I helgen gick det väl dock inge särskilt vidare för mig. Första resultatet blev 389, med 25*.
Men det var väldigt vingligt. Jag stod hur länge som helst och försökte få balans, jag var avslappnad, andades ljupt - precis så som jag ska göra. Men så fort jag la an geväret så började det gunga framåt. Så jag tänkte, vad sjutton gör jag fel!? Och då kom jag på att jag kanske ska ändra tillbaka min diopter/siktet. (Jag hade flyttat det till höger i början av säsongen eftersom att jag ville ha så, men nu har jag tydligen ändrat mig). Och eftersom att jag inte kunde stå en hel skjutning till och irritera mig på denna gungning, för kompensationen till det blir ju att jag står och spänner mig bakåt, då blir det ännu mera gungning! Så jag flyttade helt enkelt dioptern/siktet.

Så nästa skjutning.

Jag hade stått och torrat lite innan och redan där kändes det bättre. Så när jag ställde mig på banan kändes allt mycket mer balanserat! Yes!
Men sen kom problemet, och jag vet fortfarande egentligen inte riktigt vad det var. För alla tior lyckades bli 9.9, 9.8 och 9.7or... Men det kändes ju så bra! Fast det är klart, jag hade ju inte tränat med det "nya". Så det blev 381. För trots att det kändes så bra så gled tiorna ifrån mig och humöret gick neråt.
Men faktum är att jag hade inga dåliga tior alls! Alla tior var krysstior, så man får väl se det positiva från det här..

Men lite bilder blev det den här gången iallafall!! :) Jag hade en snabb fotokurs med mor min ;) och hon skötte sig bra!
1 kommentar:

  1. Mor din är bara glad att vara till hjälp

    SvaraRadera