onsdag 19 december 2012

Mitt schema

Jag tänkte att ni kanske va intresserade av att se lite hur mitt schema ser ut här på Aleholm! :)

Det har varierat lite ifrån 1:an till 3:an men det är såhär det ser ut just nu under höst terminen iallafall.
Jag har en kurs som inte syns och det är Projektarbete 100p som är 160 minuter i veckan. Sen står inte skytte med på mitt ordinarie schema så har jag lagt till det själv och det är alla gula/orangea :).
Jag har två eller tre fyspass i veckan där jag tränar kondition och styrka. Eftersom att jag har flera möjligheter att välja dessa fyspass skriver jag ut alla h jag kan i veckan (se schema) och väljer sedan själv under veckan vilken dag jag vill fysträna. Skytteträningen är likadan. Jag ska ha ca 4 skjutpass i veckan.
Teori läggs antingen på måndag eftermiddagar eller på onsdagmorgonar, ibland kan de också läggas andra tider. Vi tränar även mentalt själva. Så när jag inte har teori ägnar jag den tiden antingen åt fys- eller skytteträning och ibland ev. skolplugg.
Dock kan tiderna på skytte och fys variera lite beroende på om det är mycket i skolan just någon vecka eller om det händer något annat speciellt. Det kan också ändras beroende på hur jag har lagt upp träningen om jag är i en hård träningsfas eller inte, då kan mängden skytte/fys variera; mer skytte, mindre fys eller tvärt om.
Också de exakta tiderna, ibland pluggar jag, lagar mat och äter innan jag går ner och skjuter ett pass och då blir alltså passet framflyttat någon/några timmar. Men antalet timmar ska va ungefär samma varje vecka (lite beroende på då vilken träningsfas jag är i). Men minst 2-3 h fys i veckan, och runt ca 8 h skytte i veckan försöker jag hålla. Plus tävlingar på helgerna. Det blir de flesta helgerna som går åt till tävlingar och läger under vinterhalvåret. :) Se kalendern.

Ofta kan mina dagar se ut så här (i stora drag):

07:00 vakna, äta frukost.
08:00 skola
11:00 lunch
15:00 skolan slut
16:00 middag
17:00 skytte
19:00 skytte slut
19:30 fys
20:30 plugg och ev kvällsmacka
22:30 sov-dags!

Men ibland så sköt jag ju innan jag åt mat och bara tar lite mellanmål, och ibland har jag håltimme i skolan så då tar jag fyspasset under den timmen. :) Så då kan jag få extra tid till skolan på eftermiddagen som annars är lite svårt att hänga med i ibland. :)

I kursen specialidrott B som jag läser så ingår 3 h av dessa skytte/fys/teori i kursen. Så alla timmar utöver det är extra timmar. :)


Höstterminen. Klicka på bilden för att se den större

På vårterminen ser schemat ut såhär:

Vårterminen


Så, nu har ni fått ett litet hum iallafall om vad jag gör på dagarna! :P

1 kommentar: